Problemer med drev på båt?

Vi har mange saker på båt og flere av dem knytter seg til feil på drev. Dersom du opplever problemer med drev på en båt du nylig har kjøpt kan du ha et mangelskrav ovenfor selger. Da er det viktig å gå frem på riktig måte.

Drev på båt – hva kreves?

Det er selvfølgelig ikke forbudt å selge dårlige drev eller drev med høy risiko for at dyre reparasjoner vil bli nødvendig i nær fremtid. Det som er det sentrale er hvilke forventninger kjøper kunne ha til drevene på kjøpstidspunktet. Her vil det være sentralt hvilke opplysninger som fremgår av salgsannonse og kjøpekontrakt.

Avgjørende er om drevenes faktiske tilstand avviker vesentlig fra de forventningene kjøper var berettiget til å ha på kjøpstidspunktet. Det kan stilles høyere forventninger til drev dersom de omtales som «meget velholdte» enn om de omtales som «gamle og slitt». Det er forøvrig ikke nødvendig at selger har gitt bevisste uriktige opplysninger for at det kan bli ansett som en mangel etter kjøpslovgivningen.

Heve båtkjøpet grunnet problemer med drev?

Heving av båtkjøpet vil bero på omstendighetene rundt kjøpet og om en eventuell mangel på drevene medfører at det foreligger et vesentlig kontraktsbrudd. Det finnes flere eksempler på at et båtkjøp er blitt hevet som følge av mangel på drevene. En båt er lite verdt uten velfungerende drev. I et hevingsoppgjør vil det foruten å kreve kjøpesummen tilbake, kunne kreves forsinkelsesrenter, erstatning for sakkyndigutgifter eller annet og sakskostnader.

Hvordan går man frem om man oppdager problemer med drev?

Det viktigste i en slik sak er å få reklamert skriftlig til selger. Det stilles ikke strenge krav til innholdet i en reklamasjon, men reklamasjonsfristene er nådeløse. Det kan således ødelegge hele saken om reklamasjon ikke gjøres i tide. I de fleste båtsaker vil det på et eller annet tidspunkt bli nødvendig å koble inn sakkyndig og få en rapport på båten og drevene.

Advokatbistand på båtsak som omhandler drev

Vår filosofi er at du skal få tilbudt spesialisert advokatbistand og få hjelp fra en advokat som kan båtjuss. Vi tilbyr kostnadsfri og uforpliktende førstevurdering av saken din ved henvendelse. Ta gjerne kontakt så kan vi undersøke om du har en sak å gå videre med. Vi kan også sjekke båtforsikringen din, som normalt vil dekke mesteparten av advokatutgiftene i en tvist som omhandler båten.

Send oss en melding

Kontaktskjema nede
Ved å sende inn skjemaet godtar du vår personvernerklæring

Relaterte artikler

Les våre råd og tips om dine juridiske rettigheter.

Blitt kontaktet av mekle.no – hva nå?

Dersom du har blitt kontaktet av mekle.no i reklamasjonssak vil du i mange tilfeller få dekket dine utgifter til advokat over rettshjelpsdekningen. Les våre tips om hva du bør gjøre dersom du har blitt kontaktet av mekle.no.

Bruker bilforhandleren lang tid på å utbedre mangelen?

Sliter du med at forhandler bruker lang tid på å utbedre mangel? Du kan ha krav på å få tilbake kjøpesummen.

Reklamasjon etter kjøp av bil

Dersom du oppdager feil og mangler etter kjøp av bil er det helt elementært og sentralt å reklamere etter kjøpet.

Har du solgt båt med feil og mangler?

Om båtkjøper reklamerer på båten du solgte, hva slags rettigheter har du?

Båtadvokat på landsbasis

Ta kontakt med en advokat som kan båtsaker om det blir en konflikt mellom båtkjøper og selger.

Fikk omsider dom i lagmannsretten på heving av bilkjøpet

Den unge bilkjøperen tapte saken i tingretten, men vant i lagmannsretten ved hjelp av vår advokat. Saken er omtalt både i avisen iFinnmark og bladet Motor.

Advokathjelp kjøpsrett

De aller fleste bil- og båtsaker løses utenrettslig. Våre advokater har erfaring med å løse saker i forliksrådet, Forbrukerrådet og Forbrukertvistutvalget. 

Biladvokat

Trenger du hjelp av biladvokat til prisavslag, erstatning eller heving av bilkjøp?

Kan kjøper heve båtkjøpet?

For at du skal kunne heve båtkjøpet, må det etter loven foreligge en mangel. En mangel vil si at båten ikke er i samsvar med det som er avtalt, eller det som kjøper hadde grunn til å regne med, eller dersom tingen ikke svarer til det selger har gitt opplysning om.

Bobil med feil på girkassen

Bobilen er solgt «som den er».