Statistikken viser at mange ekteskap ender med skilsmisse. Hva årsaken til skilsmissen er har liten betydning for den økonomiske fordelingen. En skilsmisse er ofte vanskelig både følelsesmessig, praktisk og økonomisk. Det er lurt å ta kontakt med en advokat ved skilsmisse. Det er mange uklare begreper og det er gjerne noe kompliserte regler og utregninger som må foretas for at skilsmisseoppgjør og barnefordeling skal gjøres riktig. Våre advokater arbeider med skifteoppgjør og barnefordeling ved skilsmisse. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Likedeling eller skjevdeling?

Det første som må avklares er hva dere eier, herunder hva som er felleseie og om det er noe som er særeiemidler. Det er mange som eier verdier før ekteskapet inngås, og dette kan være grunnlag for såkalt skjevdeling. Her må det da vurderes nærmere om det skal finne sted en likedeling eller om det er verdier som gir grunnlag for en skjevdeling av ektefellenes verdier. Kanskje er det også opprettet en ektepakt.

Hvem skal ha boligen?

Hvem som skal ha boligen kan også by på utfordringer. Selv om den ene ektefellen kjøper ut og tar over boligen, kan den andre ha krav på bruksrett til boligen.

Hva med vederlagskrav?

Kanskje er det en av ektefellene som har vært hjemme med felles barn, mens den andre ektefellen derved har hatt mulighet til å jobbe og opparbeide seg kapital og gode inntjenings- og jobbmuligheter. I slike tilfeller kan det være grunnlag for et såkalt vederlagskrav ved skilsmisse.

Hvor skal barna bo?

Hvor barna skal bo er gjerne også roten til større uenigheter ved skilsmisse. Dette er ofte vanskelige og såre konflikter. Våre advokater har også bred erfaring med barnefordelingssaker.

Ta kontakt for uforpliktende prat

Det er som nevnt ovenfor mange spørsmål som reiser seg ved en skilsmisse. Det er ekteskapsloven og skifteloven som regulerer det økonomiske oppgjøret ved skilsmisse. Imidlertid er reglene relativt kompliserte og de økonomiske beregningene / utregningene kan gjøre det nødvendig med en advokat ved skilsmisse.

Er du usikker på hvorvidt du har en sak eller ikke? Eller om det lønner seg å involvere en advokat? Vi mener at alle skal ha mulighet til å ivareta sine rettigheter. Derfor har vi gjort det så enkelt som mulig å få råd i forbindelse med juridiske problemstillinger:

Vi har streng taushetsplikt og hos oss får du gratis førstevurdering, slik at du kan finne ut om du har en sak før du velger å bruke en advokat.

I tillegg finner vi ut om du kan få dekket utgifter til advokat gjennom forsikringen din, i saker tilknyttet skilsmisse og barnefordeling. Du trenger heller ikke legge ut for advokatutgiftene – vi finner ut om du har rett på fri rettshjelp og tar oss av alt papirarbeidet. Du betaler kun en egenandel.

Med andre ord vil det dermed være både trygt og smart å ta kontakt med en av våre dyktige advokater om du opplever problemer i forbindelse med skilsmisse.

Våre advokater

Møt våre spesialister innen barnerett og familierett.

Andreas
Holmsen-Ringstad

Advokat/assosiert partner

Andreas er assosiert partner i Austin Lyngmyr, med spisskompetanse i arbeidsrett og kontraktsrett, herunder bil og eiendom.

Emma
Cathrine Aanesen

Advokat

Emma behandler særlig saker om oppsigelse innenfor arbeidsrett og reklamasjonssaker i forbindelse med kjøpsrett, boligrett og håndverkertjenester.

Marita
Moe

Advokat

Marita arbeider særlig med saker innenfor familierett, arbeidsrett og kontraktsrett, og har ført mange saker for retten.

Nora
Kleven Halse (permisjon i annen stilling)

Advokat

Nora har lang og bred erfaring, og er en etterspurt advokat i barnevernssaker.

image description

14+ profesjonelle medarbeidere

Relaterte saker

Les om saker vi har hjulpet våre klienter med innen barnerett og familierett.

Klient fikk medhold i barnefordeling sak

Vårt kontor ble kontaktet av en far som ønsket omsorg for sitt barn. Moren var ikke egnet til å ha barnet. Det ble i saken

image description

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

image description

Vi brenner for fornøyde kunder

image description
Vi behandlet915 saker i 2019
image description
Våre klienter har gitt oss5 ⭐ på Facebook
Fikk hjelp av meget flink Advokat Stian Jensen i sak med møbelforhandler. Utrolig pålitelig og profesjonell person som fikk forstått komplisert sak jeg hadde og fikk ordnet det i veldig kort tid. Anbefaler
Har hatt bistand fra advokat Andreas Ringstad ved 2 tilfeller. Kan anbefale han på det sterkeste, alltid meget godt forberedt, og man føler seg hørt og ivaretatt.
Takk til adv. Kjetil Lyngmyr for gode råd. Når hans navn ble nevnt som vår advokat, løste saken seg! Hjertlig takk!
Jeg er veldig fornøyd med hjelpen vi får fra Austin Lyngmyr. Kjetil responderer raskt, er løsningsorientert og gir verdifull hjelp når vi trenger det.
Fikk meget god hjelp fra advokat Thor Gunnar Austin da jeg hadde problemer med en eiendomsmegler. Megleren ble dømt for uaktsomhet og brudd på lov om eiendomsmegling. Vil med dette absolutt berømme advokat Austin og Austin-Lyngmyr AS.
Tusen takk for alt av hjelp. Om noen jeg kjenner får problemer med bil er Kjetil Lyngmyr min første anbefaling. Fantastisk jobb har du gjort for oss.
Advokat Thor Gunnar Austin er meget dyktig og kunnskapsrik.

Relaterte artikler

På utkikk etter mer informasjon? Les våre artikler om barnerett og familierett.

Foreldreansvar og daglig omsorg

Mange par velger å flytte fra hverandre. Dersom foreldre ikke lever sammen og har felles barn, vil det dreie seg om en såkalt sak om

Samvær ved barnefordelingssak

Mange foreldre opplever at de ikke blir enige om fordelingen av barnet eller barna. Det kan gjelde uenigheter om foreldreansvaret, hvor barnet skal bo fast

Vedtak om omsorgsovertakelse

For det tilfellet at barnevernet vurderer å sende saken til Fylkesnemnda for barnevern og sosiale saker, og dermed fatte vedtak om omsorgsovertakelse, kan det være

image description

88+ Artikler

Problemer på jobb, hjemmebane eller med noe du har kjøpt? Hva vi kan hjelpe deg med?
Spør advokaten
Gratis og uforpliktende
NB! I en periode fremover tilbyr vi kun videomøter, av hensyn til smittevern under koronapandemien.