Våren 2021 kjøpte familien en brukt Adria campingvogn med det mål å bruke den på sommerferie i Norge. Det gikk desverre ikke helt som planlagt. Den uheldige kjøperen fra Vestlandet oppdaget fukt og råte i campingvognen kun få måneder etter kjøpet. Ved bistand fra advokat Stine Nytrø, ble selger og kjøper til slutt enige om en tilbakekjøpsavtale.
Fukttest målte høye fuktverdier – selgeren avviste først reklamasjon
Før de dro på sommerferie tok familen en fukttest av vognen på et lokalt verksted. Der målte de høye fuktverdier og anslo utbedringskostnadene til ca. 80 % av kjøpesummen. Det ville derfor ikke lønne seg å reparere dette. Kjøperen sendte reklamasjon til selgeren og krevde heving, eventuelt at selgeren selv utbedret skaden. Dette gikk ikke selgeren med på.
Kjøper tok kontakt med advokat Stine Nytrø for videre bistand. Selger avviste på nytt reklamasjonen, men ønsket å undersøke vognen med egen sakkyndig. Både kjøper og selger engasjerte derfor en sakkyndig og innhentet to nye rapporter.
Partene ble enige om tilbakekjøp av campingvognen
Kjøper og selger ble deretter enige om et tilbakekjøp av vognen uten at det var nødvendig å ta saken gjennom en rettslig prosess. Familien fikk dermed levert tilbake campingvognen til selgeren, og fikk tilbakebetalt tilnærmet hele kjøpesummen. Tvisten ble løst og avsluttet etter et halvt år.
Kjøperen hadde forsikret vognen ved salget, og betalte derfor kun en egenandel og 20 % av advokatutgiftene. Forsikringsselskapet dekket også delvis utgiftene til sakkyndig. Du kan lese mer om rettshjelpsdekning her.