Hjem » Bil » Medhold i Forbrukertvistutvalget

Medhold i Forbrukertvistutvalget

Advokatveiledningen Droebak 33 +

Vår advokat hadde for en tid tilbake to saker som ble behandlet i Forbrukertvistutvalget. Den ene gjaldt heving av en Mini Cooper S Cab og den andre var krav om prisavslag grunnet fuktskader på brukt bobil. I begge saker fikk klientene fullt medhold.

Vedtak i Forbrukertvistutvalget

Et vedtak i Forbrukertvistutvalget har tvangskraft om det ikke ankes videre, på lik linje med en dom i tingretten. Det vil si at man kan sende inn begjæring om utlegg til Namsmannen dersom tapende part ikke frivillig innfrir i henhold til vedtaket. Forbrukertvistutvalget er et spesialisert domstolslignende organ. Vårt firma har mange saker inne for Forbrukertvistutvalget, i all hovedsak kjøpsrettssaker og håndverkerssaker. Austin Lyngmyr hadde to saker hvor vedtak ble oversendt omtrent samtidig. Begge ga fullt medhold.

Heving av bilkjøp

Det første vedtaket knyttet seg til heving av bilkjøp. Saken gjaldt var en Mini Cooper S Cab 2007-modell. Den var kjøpt av klient for kr 140 000. Etter å ha kjørt bilen i ca. 3000 kilometer, opplevde bilkjøperen at den trakk dårlig og gikk i nødmodus. Bilen ble levert inn til sakkyndig verksted. Med bakgrunn i dette ble det innlevert krav om heving på vegne av klienten. Bilselgeren bestred ansvar og innhentet en egen sakkyndiguttalelse fra verksted. Saken gikk gjennom mekling i Forbrukerrådet uten at løsning ble oppnådd. Vedtaket i Forbrukertvistutvalget slo fast at bilkjøperen hadde grunn til å forvente en driftssikker bil i god stand. På tross av noen mangler i serviceheftet, ble ikke det ansett som avgjørende i henhold til hva bilkjøperen var berettiget til å forvente. Resultatet ble således heving. Bilkjøperen fikk tilkjent kjøpesummen og forsinkelsesrenter fra betalingstidspunktet i medhold av kjøpsloven § 65 andre ledd.

Prisavslag på bobil

Det andre vedtaket knyttet seg til prisavslag på brukt bobil grunnet fukt. Vår advokat bisto klient hele veien fra reklamasjonstidspunktet til vedtak i Forbrukertvistutvalget forelo. Det var her en rekke omstridte punkter i saken. Det sto blant annet i kjøpekontrakten at det var forevist en fukttest, men det var uenighet mellom partene om hvilken fukttest dette var da det viste seg å foreligge flere fra samme år. Risikoen for uklarhetene i faktum ble i stor grad veltet over på selger i Forbrukertvistutvalgets vurdering. Bobilkjøperen ble tilkjent kr 40 000 i prisavslag. Han ønsket ikke å heve kjøpet da han var fornøyd med bobilen utenom fuktproblematikken.

Kontakt:

Kontaktskjema nede

Ved å sende inn skjemaet godtar du vår personvernerklæring