En arbeidstaker i en mellomstor bedrift på Østlandet tok kontakt med oss etter å ha mottatt innkalling til drøftelsesmøte. Begrunnelsen for en mulig oppsigelse var rasjonalisering og omstrukturering bl.a. grunnet covid-situasjonen. Advokat Stine Nytrø bisto arbeidstakeren og deltok i drøftelsesmøtet.
Resultatet ble en sluttavtale og at arbeidsgiveren dekket advokatutgiftene
Etter forhandlinger med arbeidsgiveren, ble arbeidstakeren tilbudt en sluttavtale som alternativ til oppsigelse. Arbeidstaker ble dermed sikret sluttvederlag og lønn etter opphørstidspunktet. Oppdraget ble avsluttet en uke etter tvisten oppsto og arbeidsgiver dekket i tillegg klientens utgifter til advokat.
De fleste arbeidstvister løses raskt og effektivt
Det kan oppleves vanskelig å stå alene i en konflikt med arbeidsgiver. Det er imidlertid ikke alltid nødvendig å ta rettslige skritt for å avgjøre slike tvister. Vår erfaring er tvert imot at de fleste arbeidstvister løses raskt og effektivt i minnelighet. Ofte kan det være hensiktsmessig å la seg bistå av advokat i drøftelses- og forhandlingsmøter. Dette for å kvalitetssikre prosessen og ikke minst fremforhandle et godt resultat.
Arbeidsgiveren skal vurdere og dokumentere behovet for en rasjonalisering
Videre skal det innkalles til et informasjonsmøte med de ansatte. Deretter foretas en utvelgelsesprosess hvor tilbud om sluttpakker tilbys og drøftingsmøter avholdes. Er du blitt innkalt til drøftelsesmøte? Les mer her
Hele virksomheten er utvelgelseskrets for nedbemanning
Dersom du vurderer juridisk bistand mot din arbeidsgiver, er du velkommen til å kontakte oss.