Vibrasjoner i bil

Alle biler har vibrasjoner, men vi har sett eksempler på at noen har unormale vibrasjoner. Det er dette vi her har for øyet. I slike tilfeller kan det foreligge en mangel etter loven.

Vibrasjoner i bil – utgangspunktet

En del bilkjøpere opplever vibrasjoner i bilen som selger gjentatte ganger forsøker å fikse, uten at de klarer dette. Selger tilbyr kanskje enda en utbedring eller en kompensasjon.

Hva har du krav på ved vibrasjoner i bil?

Vibrasjoner kan imidlertid i mange tilfeller være en mangel som gir grunnlag for heving av bilkjøp. Selger har normalt kun to utbedringsforsøk.

Forbrukerklageutvalget har flere ganger konkludert med at gjentatte feil ved vibrasjoner gir rett til heving. Det er i flere avgjørelser fra Forbrukerklageutvalget lagt til grunn at vibrasjoner i en relativt ny bil ikke er noe kjøper skal godta.

Forbrukerklageutvalget har videre konkludert med at gjentatte problemer med vibrasjoner i bilen kvalifiserer til heving av kjøpet. Dette viser at det kan være gode muligheter for å nå frem med et hevingskrav dersom selger ikke klarer å fikse vibrasjonene i bilen.

Juridisk bistand ved unormale vibrasjoner i bil

Austin Lyngmyr & Co Advokatfirma AS satser på kjøpsrett og har en stor mengde bilsaker. Vi tilbyr en uforpliktende førstevurdering av saken og presenterer vilkår før oppdrag eventuelt inngås. Normalt vil bilforsikringen din dekke mesteparten av advokatutgiftene gjennom ordningen som kalles rettshjelpsdekning. Dette sjekker vi for deg. Ta gjerne kontakt, og du hører fra en av våre medarbeidere som håndterer bilsaker. Beskriv saken kort i skjemaet under.

Send oss en melding

Kontaktskjema nede
Ved å sende inn skjemaet godtar du vår personvernerklæring

Relaterte artikler

Les våre råd og tips om dine juridiske rettigheter.

Bruker bilforhandleren lang tid på å utbedre mangelen?

Sliter du med at forhandler bruker lang tid på å utbedre mangel? Du kan ha krav på å få tilbake kjøpesummen.

Reklamasjon etter kjøp av bil

Dersom du oppdager feil og mangler etter kjøp av bil er det helt elementært og sentralt å reklamere etter kjøpet.

Har du solgt båt med feil og mangler?

Om båtkjøper reklamerer på båten du solgte, hva slags rettigheter har du?

Båtadvokat på landsbasis

Ta kontakt med en advokat som kan båtsaker om det blir en konflikt mellom båtkjøper og selger.

Fikk omsider dom i lagmannsretten på heving av bilkjøpet

Den unge bilkjøperen tapte saken i tingretten, men vant i lagmannsretten ved hjelp av vår advokat. Saken er omtalt både i avisen iFinnmark og bladet Motor.

Advokathjelp kjøpsrett

De aller fleste bil- og båtsaker løses utenrettslig. Våre advokater har erfaring med å løse saker i forliksrådet, Forbrukerrådet og Forbrukertvistutvalget. 

Biladvokat

Trenger du hjelp av biladvokat til prisavslag, erstatning eller heving av bilkjøp?

Kan kjøper heve båtkjøpet?

For at du skal kunne heve båtkjøpet, må det etter loven foreligge en mangel. En mangel vil si at båten ikke er i samsvar med det som er avtalt, eller det som kjøper hadde grunn til å regne med, eller dersom tingen ikke svarer til det selger har gitt opplysning om.

Bobil med feil på girkassen

Bobilen er solgt «som den er».

Problemer med drev på båt?

Vi har mange saker på båt og flere av dem knytter seg til feil på drev.