Advokatbistand for arbeidsgiver ved nedbemanning

 

Nedbemanning kan være en krevende prosess for arbeidsgiver. Det er viktig at man ikke gjør feil underveis i prosessen, da det kan medføre store problemer for arbeidsgiver.

Det sentrale i en nedbemanningsprosess er at hver enkelt arbeidstaker må vurderes selvstendig. Videre må hele virksomheten vurderes, ikke bare en enkelt avdeling. Det er viktig å kunne dokumentere de vurderinger og overveielser som er gjort før det sendes ut innkalling til drøftelsesmøte med de utvalgte arbeidstakerne. Arbeidsmiljøloven stiller forøvrig krav til selve utvelgelsen, ikke bare grunnlaget for nedbemanningen i seg selv. Ofte blir det forhandlinger med hver enkelt arbeidstaker om frivillige løsninger, i form av sluttavtale. Advokatbistand for arbeidsgiver i slike saker skal fungere som en kvalitetssikring av prosessen, og øke mulighetene for gode løsninger med arbeidstakerne.

Advokatbistand for arbeidsgiver ved oppsigelse

Oppsigelse av en enkelt arbeidstaker vil normalt skyldes arbeidstakerens arbeidsprestasjoner, langvarig fravær eller at man har avdekket kritikkverdige forhold. Samarbeidsproblemer er også praktisk. I disse tilfelle er det først og fremst på drøftelsesmøte og eventuelt forhandlingsmøte at advokatbistand kan være hensiktsmessig. Det er også viktig at det sendes ut formriktig innkalling til drøftelsesmøte og ikke minst at oppsigelsen skrives formriktig dersom det skal inngis oppsigelse.

Advokatbistand for arbeidsgiver ved outsourcing

Med outsourcing tenkes det på en bedrift som setter bort deler av sin produksjon eller arbeidsoppgaver til eksterne bedrifter eller konsulenter. Dette er en prosess hvor mange grensespørsmål vil kunne oppstå og advokatbistand vil normalt være både hensiktsmessig og nødvendig. Arbeidsmiljøloven har regler om dette i kapittel 16.  Overdragelse av virksomhet til annen arbeidsgiver er ikke i seg selv grunn for oppsigelse eller avskjed fra tidligere eller ny arbeidsgiver. Arbeidsgiver er imidlertid ikke avskåret fra å inngi oppsigelser, men de kan ikke alene være begrunnet i virksomhetsoverdragelsen.

Advokatbistand fra Austin Lyngmyr & Co Advokatfirma

Vi tilbyr advokatbistand til arbeidsgiver til konkurransedyktig pris og arbeidsrett er et av kjerneområdene til firmaet. Vi bistår mest mellomstore og mindre bedrifter, men har også hatt enkelte større arbeidsgivere som klienter. Dersom det er aktuelt med advokatbistand, kan vi gi en uforpliktende og gratis førstevurdering av saken og hvilken bistand vi kan tilby.

Våre advokater

Møt våre spesialister innen arbeidsrett.

Thor
Gunnar Austin

Advokat/managing partner

Thor Gunnar er daglig leder og partner, og har i nærmere 20 år jobbet med spørsmål tilknyttet eiendomsrett.

Kjetil
Lyngmyr

Advokat/Partner

Kjetil har meget god erfaring i bransjen, med spesialisering innen avtale/kontrakt/kjøpsrett.

Andreas
Holmsen-Ringstad

Advokat/assosiert partner

Andreas er assosiert partner i Austin Lyngmyr, med spisskompetanse i arbeidsrett og kontraktsrett, herunder bil og eiendom.

image description

18+ profesjonelle medarbeidere

Relaterte saker

Les om saker vi har hjulpet våre klienter med innen arbeidsrett.

Erstatning til arbeidstaker

Hjemmelen for erstatning til arbeidstaker i etterkant av at arbeidsforholdet er avsluttet er å finne i arbeidsmiljøloven § 15-12. Denne bestemmelsen gjelder både for oppsigelse og avskjed. Regelen legger opp til skjønn, retten skal fastsette en rimelig erstatning.

Enighet etter arbeidstvist

Arbeidstakeren ble bedt om å slutte i sin stilling uten at arbeidsmiljølovens formkrav til oppsigelse var fulgt. Partene var uenige i om det handlet om
image description

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

image description

Vi brenner for fornøyde kunder

image description
Vi behandlet915 saker i 2019
image description
Våre klienter har gitt oss5 ⭐ på Facebook
Fikk hjelp av meget flink Advokat Stian Jensen i sak med møbelforhandler. Utrolig pålitelig og profesjonell person som fikk forstått komplisert sak jeg hadde og fikk ordnet det i veldig kort tid. Anbefaler
Har hatt bistand fra advokat Andreas Ringstad ved 2 tilfeller. Kan anbefale han på det sterkeste, alltid meget godt forberedt, og man føler seg hørt og ivaretatt.
Takk til adv. Kjetil Lyngmyr for gode råd. Når hans navn ble nevnt som vår advokat, løste saken seg! Hjertlig takk!
Jeg er veldig fornøyd med hjelpen vi får fra Austin Lyngmyr. Kjetil responderer raskt, er løsningsorientert og gir verdifull hjelp når vi trenger det.
Tusen takk for alt av hjelp. Om noen jeg kjenner får problemer med bil er Kjetil Lyngmyr min første anbefaling. Fantastisk jobb har du gjort for oss.
Fikk meget god hjelp fra advokat Thor Gunnar Austin da jeg hadde problemer med en eiendomsmegler. Megleren ble dømt for uaktsomhet og brudd på lov om eiendomsmegling. Vil med dette absolutt berømme advokat Austin og Austin-Lyngmyr AS.
Advokat Thor Gunnar Austin er meget dyktig og kunnskapsrik.

Relaterte artikler

På utkikk etter mer informasjon? Les våre artikler om arbeidsrett.

Oppsigelse av arbeidstaker

Vårt firma har mange saker hvor vi bistår arbeidstakere som har blitt gitt en oppsigelse. Vi bistår også arbeidsgivere som vurderer å inngi oppsigelse av

Hvordan få best mulig sluttpakke?

Våre arbeidsrettsadvokater får ofte følgende henvendelse fra klient: Jeg har fått beskjed på jobben om nedbemanning. Hva skal jeg nå gjøre? De spørsmål som da
image description

99+ Artikler

Problemer på jobb, hjemmebane eller med noe du har kjøpt? Hva vi kan hjelpe deg med?
Spør advokaten
Gratis og uforpliktende