Kjøp av bolig er en av de viktigste investeringene vi som privatpersoner gjør. I mange tilfeller oppdager boligkjøperen feil og mangler ved boligen etter overtakelse. Feil og mangler kan være forsøkt tildekket. Vår erfaring er at eierskifteselskapene avviser mange krav uten tilstrekkelig grunnlag.

I eierskiftesaker går visse typer mangler ofte igjen

Lekkasjer, fuktskader, skadedyr, råteskader, feilkonstruksjoner, feil på elektrisk anlegg, manglende drenering, bruk av ufaglærte eller manglende opplysninger om offentlige vedtak og arealmangler. Når det er avvik fra det som er opplyst i salgsoppgaven herunder tilstandsrapporten og egenerklæringen, vil det ofte være en rekke mangelskrav som kan anføres.

Reklamasjon

Det er viktig å reklamere skriftlig til boligselgerens forsikringsselskap snarest mulig etter at mangelen er oppdaget. I reklamasjonen må du opplyse om hva det reklameres over.

Prisavslag eller heving av boligkjøpet

Når det foreligger en mangel etter avhendingsloven har selger rett til å tilby utbedring. Utbedringen skal skje innen rimelig tid, og fristen løper for eierskifteselskapene fra reklamasjon er gitt. Om mangelen ikke utbedres, kan kjøper i praksis kreve prisavslag lik det utbedring koster. I noen tilfeller kan det bli aldersfradrag. Ved vesentlige mangler kan kjøper heve avtalen.

Boligselgerforsikring – bruker egne takstmenn

Protector Forsikring og Claims link bruker takstmenn som ofte går igjen. Vi som til daglig arbeider med boligsaker ser at mange av rapportene fra deres takstmenn underdriver omfanget av manglene og behov for utbedring.

Det er viktig å ha en motvekt når boligselgerforsikringen bruker egen takstmann. Boligkjøpere må stå på for sine rettmessige krav. Boligadvokatene våre opplever ofte at sakene blir forsøkt trenert av boligselgerforsikringen. Vi har spisskompetanse på avhendingsloven og kan bistå med advokathjelp.

Kjøpsforsikring og boligadvokat

Boligkjøpere har ofte tegnet kjøpsforsikring i for eksempel Help eller Legal 24. Selv om disse selskapene har egne advokater, har du rett til å velge advokat selv. Boligadvokatene hos oss bistår i slike saker.

Boligsalg

Normalt selges de fleste brukte boliger med boligselgerforsikring i Norge. Dette innebærer at det er et mindre behov for advokater som representerer private selgere enn kjøpere. Har du likevel valgt å avstå fra å tegne en slik forsikring, og mottar reklamasjon fra kjøper, kan vi bistå deg. Våre advokater har god erfaring også med å opptre for selger, og har fått flere frikjent fra kjøpers krav både i ting- og lagmannsretten.

Finn ut om du har en boligsak!

Er du usikker på hvorvidt du har en sak eller ikke? Eller om det lønner seg å involvere en advokat? Vi mener at alle skal ha mulighet til å ivareta sine rettigheter. Derfor har vi gjort det så enkelt som mulig å få råd i forbindelse med juridiske problemstillinger:

Hos oss får du førstevurdering, slik at du kan finne ut om du har en god sak før du velger å bruke en advokat.

I tillegg kan du få dekket utgifter til advokat gjennom forsikringen din, i saker tilknyttet eiendomsrett. Du trenger heller ikke legge ut for advokatutgiftene – vi finner ut om du har rett på fri rettshjelp og tar oss av alt papirarbeidet. Ofte dekker forsikringen hele 80% av utgiftene, og du betaler kun en egenandel på omlag 4.000 kr.

Om du har problemer tilknyttet kjøp eller salg av bolig, vil det dermed være både trygt og smart å ta kontakt med en av våre dyktige advokater.

Våre advokater

Møt våre spesialister innen eiendomsrett.

Thor
Gunnar Austin

Advokat/Managing Partner/Fagsjef fast eiendom- og boligrett

Thor Gunnar er daglig leder og partner, og har i nærmere 20 år jobbet med spørsmål tilknyttet eiendomsrett.

Fredrik
Aasen

Advokat - fagansvarlig fast eiendom

Fredrik er advokat med solid erfaring innen forbrukerjuss. Han jobber særlig med boligrett hos Austin Lyngmyr.

Kristoffer
Schiele

Advokat

Kristoffer bistår på et bredt spekter av områder. Han arbeider særlig mye med kontraktsrett og arbeidsrett.

Hannah
Rachel Cowan

Advokat

Advokat Hannah Rachel Cowan har særlig kompetanse på saker innen fast eiendom, kjøpsrett , avtalerett og strafferett. Hun har behandlet mange boligtvister, og bistått både kjøper- og selgersiden i reklamasjonssaker på bil, båt og bobil. Cowan har i tillegg lengre erfaring som bistandsadvokat.

image description

16+ profesjonelle medarbeidere

Relaterte saker

Les om saker vi har hjulpet våre klienter med innen eiendomsrett.

Boligkjøperne ville ha en halv million for manglende sol på terrassen

Rekkehuset hadde mindre kveldssol enn hva boligkjøperne forventet.

Hyttekjøper fikk tilbake 675.000 for forringet sjøutsikt

Fredrikstad Blad skriver om saken der advokat Fredrik Aasen nok en gang hjelper en uheldig hyttekjøper

Boligkjøper fikk prisavslag for uriktige opplysninger om lettvegg

Før avtaleinngåelsen var kjøper i kontakt med megler angående om veggen mellom kjøkken og stue var bærevegg eller ikke.

image description

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

image description

Vi brenner for fornøyde kunder

image description
Vi behandlet915 saker i 2020
image description
Våre klienter har gitt oss5 ⭐ på Facebook
Fikk hjelp av meget flink Advokat Stian Jensen i sak med møbelforhandler. Utrolig pålitelig og profesjonell person som fikk forstått komplisert sak jeg hadde og fikk ordnet det i veldig kort tid. Anbefaler
Har hatt bistand fra advokat Andreas Ringstad ved 2 tilfeller. Kan anbefale han på det sterkeste, alltid meget godt forberedt, og man føler seg hørt og ivaretatt.
Takk til adv. Kjetil Lyngmyr for gode råd. Når hans navn ble nevnt som vår advokat, løste saken seg! Hjertlig takk!
Jeg er veldig fornøyd med hjelpen vi får fra Austin Lyngmyr. Kjetil responderer raskt, er løsningsorientert og gir verdifull hjelp når vi trenger det.
Tusen takk for alt av hjelp. Om noen jeg kjenner får problemer med bil er Kjetil Lyngmyr min første anbefaling. Fantastisk jobb har du gjort for oss.
Fikk meget god hjelp fra advokat Thor Gunnar Austin da jeg hadde problemer med en eiendomsmegler. Megleren ble dømt for uaktsomhet og brudd på lov om eiendomsmegling. Vil med dette absolutt berømme advokat Austin og Austin-Lyngmyr AS.
Advokat Thor Gunnar Austin er meget dyktig og kunnskapsrik.

Relaterte artikler

På utkikk etter mer informasjon? Les våre artikler om eiendomsrett.

Megleren opplyste ikke om skjeggkre-saneringen rett før visning i utleieboligen

Leietakeren fant ut om sameiets problemer med skjeggkre rett før innflytting.

Naboens vann og avløp var under det nyinnkjøpte huset

Skadeoppgjørsselskapet måtte ut med nesten 400.000 kroner.

Prisavslag på over to millioner kroner etter hyttekjøp

Familien fikk ikke beskjed av selger eller megler om at det siden 2012 var planlagt utbygging av høyspentmaster rett foran hytta de kjøpte.

image description

111+ Artikler

Problemer på jobb, hjemmebane eller med noe du har kjøpt? Hva vi kan hjelpe deg med?
Spør advokaten
Gratis og uforpliktende