Kjøp av bolig er en av de viktigste investeringene vi som privatpersoner gjør. I mange tilfeller oppdager boligkjøperen feil og mangler ved boligen etter overtakelse. Feil og mangler kan være forsøkt tildekket. Vår erfaring er at eierskifteselskapene avviser mange krav uten tilstrekkelig grunnlag.

I eierskiftesaker går visse typer mangler ofte igjen

Lekkasjer, fuktskader, skadedyr, råteskader, feilkonstruksjoner, feil på elektrisk anlegg, manglende drenering, bruk av ufaglærte eller manglende opplysninger om offentlige vedtak og arealmangler. Når det er avvik fra det som er opplyst i salgsoppgaven herunder tilstandsrapporten og egenerklæringen, vil det ofte være en rekke mangelskrav som kan anføres.

Reklamasjon

Det er viktig å reklamere skriftlig til boligselgerens forsikringsselskap snarest mulig etter at mangelen er oppdaget. I reklamasjonen må du opplyse om hva det reklameres over.

Prisavslag eller heving av boligkjøpet

Når det foreligger en mangel etter avhendingsloven har selger rett til å tilby utbedring. Utbedringen skal skje innen rimelig tid, og fristen løper for eierskifteselskapene fra reklamasjon er gitt. Om mangelen ikke utbedres, kan kjøper i praksis kreve prisavslag lik det utbedring koster. I noen tilfeller kan det bli aldersfradrag. Ved vesentlige mangler kan kjøper heve avtalen.

Boligselgerforsikring – bruker egne takstmenn

Protector Forsikring og Claims link bruker takstmenn som ofte går igjen. Vi som til daglig arbeider med boligsaker ser at mange av rapportene fra deres takstmenn underdriver omfanget av manglene og behov for utbedring.

Det er viktig å ha en motvekt når boligselgerforsikringen bruker egen takstmann. Boligkjøpere må stå på for sine rettmessige krav. Boligadvokatene våre opplever ofte at sakene blir forsøkt trenert av boligselgerforsikringen. Vi har spisskompetanse på avhendingsloven og kan bistå med advokathjelp.

Kjøpsforsikring og boligadvokat

Boligkjøpere har ofte tegnet kjøpsforsikring i for eksempel Help eller Legal 24. Selv om disse selskapene har egne advokater, har du rett til å velge advokat selv. Boligadvokatene hos oss bistår i slike saker.

Boligsalg

Normalt selges de fleste brukte boliger med boligselgerforsikring i Norge. Dette innebærer at det er et mindre behov for advokater som representerer private selgere enn kjøpere. Har du likevel valgt å avstå fra å tegne en slik forsikring, og mottar reklamasjon fra kjøper, kan vi bistå deg. Våre advokater har god erfaring også med å opptre for selger, og har fått flere frikjent fra kjøpers krav både i ting- og lagmannsretten.

Finn ut om du har en boligsak!

Er du usikker på hvorvidt du har en sak eller ikke? Eller om det lønner seg å involvere en advokat? Vi mener at alle skal ha mulighet til å ivareta sine rettigheter. Derfor har vi gjort det så enkelt som mulig å få råd i forbindelse med juridiske problemstillinger:

Hos oss får du førstevurdering, slik at du kan finne ut om du har en god sak før du velger å bruke en advokat.

I tillegg kan du få dekket utgifter til advokat gjennom forsikringen din, i saker tilknyttet eiendomsrett. Du trenger heller ikke legge ut for advokatutgiftene – vi finner ut om du har rett på fri rettshjelp og tar oss av alt papirarbeidet. Ofte dekker forsikringen hele 80% av utgiftene, og du betaler kun en egenandel på omlag 4.000 kr.

Om du har problemer tilknyttet kjøp eller salg av bolig, vil det dermed være både trygt og smart å ta kontakt med en av våre dyktige advokater.

Våre advokater

Møt våre spesialister innen eiendomsrett.

Thor
Gunnar Austin

Advokat/Managing Partner/Fagsjef fast eiendom- og boligrett

Thor Gunnar er daglig leder og partner, og har i nærmere 20 år jobbet med spørsmål tilknyttet eiendomsrett.

Stian
S. Jensen

Advokat/Partner/Fagansvarlig kjøpsrett

Stian S. Jensen jobber mye med med flere problemstillinger knyttet til kjøp- og salg av bolig/ kjøretøy, nabokonflikter og generelt konflikter som kommer inn under forsikringsbransjens rettshjelpsdekning.

Marita
Moe

Senioradvokat- fagansvarlig arbeidsrett

Senioradvokat Marita Moe arbeider særlig med saker innenfor arbeidsrett og kontraktsrett, herunder kjøp – og pengekravsrett, boligsaker og familierett.

Kristoffer
Schiele

Advokat

Kristoffer bistår på et bredt spekter av områder. Han arbeider særlig mye med kontraktsrett og arbeidsrett.

image description

13+ profesjonelle medarbeidere

Relaterte saker

Les om saker vi har hjulpet våre klienter med innen eiendomsrett.

Fikk hevet boligkjøpet etter bytte av advokat, fra Help til ekstern advokat

Boligkjøperen fant omfattende mangler etter kjøp av leilighet til nesten 3 millioner kroner i Bergen. Fikk hevet boligkjøp etter bytte av advokat.

Kloakken gikk i Glomma, og ikke i septiktank som opplyst i salgsoppgaven

I salgsoppgaven ble det opplyst at kloakken fra eiendommen gikk til en septiktank på naboeiendommen. I stedet gikk den ut i elven Glomma.

Heving og erstatning etter rehabilitering av bad

Håndverkerens arbeid på badet var ikke fagmessig utført.

image description

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

image description

Vi brenner for fornøyde kunder

image description
Vi behandlet920 saker i 2022
image description
Våre klienter har gitt oss5 ⭐ på Facebook
Fikk hjelp av meget flink Advokat Stian Jensen i sak med møbelforhandler. Utrolig pålitelig og profesjonell person som fikk forstått komplisert sak jeg hadde og fikk ordnet det i veldig kort tid. Anbefaler
Har hatt bistand fra advokat Andreas Ringstad ved 2 tilfeller. Kan anbefale han på det sterkeste, alltid meget godt forberedt, og man føler seg hørt og ivaretatt.
Takk til adv. Kjetil Lyngmyr for gode råd. Når hans navn ble nevnt som vår advokat, løste saken seg! Hjertlig takk!
Jeg er veldig fornøyd med hjelpen vi får fra Austin Lyngmyr. Kjetil responderer raskt, er løsningsorientert og gir verdifull hjelp når vi trenger det.
Tusen takk for alt av hjelp. Om noen jeg kjenner får problemer med bil er Kjetil Lyngmyr min første anbefaling. Fantastisk jobb har du gjort for oss.
Fikk meget god hjelp fra advokat Thor Gunnar Austin da jeg hadde problemer med en eiendomsmegler. Megleren ble dømt for uaktsomhet og brudd på lov om eiendomsmegling. Vil med dette absolutt berømme advokat Austin og Austin-Lyngmyr AS.
Advokat Thor Gunnar Austin er meget dyktig og kunnskapsrik.

Relaterte artikler

På utkikk etter mer informasjon? Les våre artikler om eiendomsrett.

Lavere terskel for å ha rett på prisavslag etter boligkjøp

10.000 kr anses som en egenandel, eller nedre terskel for når lovgiver anser noe for å være av mindre betydning, og når manglene på boligen blir av en slik betydning at selger må bære kostnadene for utbedring.

Reklamasjonspakke etter boligkjøp

Boligadvokaten skriver reklamasjonsbrevet for deg. Til avtalt pris.

Kjøpshjelp – en tjeneste for å unngå kostbare boligtvister

Få hjelp av en erfaren boligadvokat til å gå gjennom salgsoppgaven og tilstandsrapporten FØR du kjøper bolig.

image description

98+ Artikler

Problemer på jobb, hjemmebane eller med noe du har kjøpt? Hva vi kan hjelpe deg med?
Spør advokaten
Gratis og uforpliktende