En av de største investeringer private personer gjør er kjøp av bolig. I mange tilfeller er det feil og mangler ved boligen. Noen er så grove at det kan betegnes som boligsvindel. Feil og mangler kan være forsøkt tildekket. Vår erfaring er at både NCL og Protector Forsikring avviser mange krav uten tilstrekkelig grunnlag til å avvise kravene.

Eierskifteselskapene – bruker egne takstmenn

Mange takstmenn som Protector Forsikring og NCL bruker er takstmenn som ofte går igjen. Vi som til daglig arbeider med eierskifteselskaper ser at mange av disse rapportene underdriver omfanget av manglene og behov for utbedring. Eierskifteselskapene gir også ofte boligjøperen oppgaven med å dokumentere og underbygge sitt krav. Det er da svært viktig å få bistand fra eierskifteadvokater med spisskompetanse.

I eierskiftesaker går ofte visse typer mangler igjen

Det er som oftest snakk om lekkasjer, fuktskader, skadedyr, råteskader, feilkonstruksjoner, bruk av ufaglærte, manglende opplysninger om offentlige vedtak og arealmangler. Når det er avvik fra det som er opplyst i salgsoppgaven herunder tilstandsrapporten, egenerklæringen vil det ofte være en rekke mangelskrav som kan anføres.

Eierskifteadvokat

Våre eierskifteadvokater opplever ofte at sakene blir forsøkt trenert av eierskifteselskapene. Det er videre viktig å ha en motvekt når erskifteselskapene bruker egne takstmenn. Når det foreligger en mangel etter avhendingsloven har selger rett til å tilby utbedring. Det er viktig å huske på at utbedring skal skje innen rimelig tid, fristen løper for eierskifteselskapene fra reklamasjon er gitt. Om manglen ikke utbedres kan kjøper i praksis kreve prisavslag lik det utbedring koster. I noen tilfeller kan det bli aldersfradrag. Ved vesenglig mangler kan kjøper heve avtalen. Vår erfaring at boligkjøpere må stå på for å få sine rettmessige krav. Våre eierskifteadvokater har spisskompetanse på avhendingsloven.

Kjøpsforsikring

Noen klienter har tegnet kjøpsforsikring i for eksempel Help eller Legal 24. Om du er misfornøyd med bistanden fra Help eller Legal 24, har du rett til å velge advokat selv. Våre advokater bistår også i slike saker. Det er fritt valg av advokat og det er i strid med dette prinsipp å begrense valg av advokat. Har du tegnet kjøpsforsikring og trenger bistand ta gjerne kontakt med våre advokater.

Finn ut om du har en sak – gratis og uforpliktende!

Er du usikker på hvorvidt du har en sak eller ikke? Eller om det lønner seg å involvere en advokat? Vi mener at alle skal ha mulighet til å ivareta sine rettigheter. Derfor har vi gjort det så enkelt som mulig å få råd i forbindelse med juridiske problemstillinger:

Hos oss får du gratis førstevurdering, slik at du kan finne ut om du har en god sak før du velger å bruke en advokat.

I tillegg kan du få dekket utgifter til advokat gjennom forsikringen din, i saker tilknyttet eiendomsrett. Du trenger heller ikke legge ut for advokatutgiftene – vi finner ut om du har rett på fri rettshjelp og tar oss av alt papirarbeidet. Ofte dekker forsikringen hele 80% av utgiftene, og du betaler kun en egenandel på omlag 3000-4000 kr.

Om du har problemer tilknyttet kjøp eller salg av bolig, vil det dermed være både trygt og smart å ta kontakt med en av våre dyktige advokater.

Våre advokater

Møt våre spesialister innen eiendomsrett.

Thor
Gunnar Austin

Advokat/managing partner

Thor Gunnar er daglig leder og partner, og har i nærmere 20 år jobbet med spørsmål tilknyttet eiendomsrett.

Kjetil
Lyngmyr

Advokat/Partner

Kjetil har meget god erfaring i bransjen, med spesialisering innen avtale/kontrakt/kjøpsrett.

Andreas
Holmsen-Ringstad

Advokat/assosiert partner

Andreas er assosiert partner i Austin Lyngmyr, med spisskompetanse i arbeidsrett og kontraktsrett, herunder bil og eiendom.

Marita
Moe

Advokat

Marita arbeider særlig med saker innenfor familierett, arbeidsrett og kontraktsrett, og har ført mange saker for retten.

image description

18+ profesjonelle medarbeidere

Relaterte saker

Les om saker vi har hjulpet våre klienter med innen eiendomsrett.

Klient fikk erstatning i eierskiftesak mot Am Trust

Selger hadde tegnet eierskifteforsikring i Am Trust International Underweiters ltd. I forbindelse med at huset skulle beises ble det avdekket omfattende råteskader. Det ble reklamaert

Prisavslag etter kjøp av bolig

Eierskifteselskapet mente det ikke forelå noen mangel ved boligen, til tross for at opplysninger i salgsdokumentasjonen ikke stemte. Advokat Kjetil Lyngmyr tok saken inn for

Mangel på bad – Protector Forsikring måtte dekke utbedring

Advokat Thor Gunnar Austin ble kontaktet av en klient som hadde fått avslag fra Protector Forsikring. Klient hadde reklamert på badet. Protector hevdet at det

image description

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

image description

Vi brenner for fornøyde kunder

image description
Vi behandlet915 saker i 2019
image description
Våre klienter har gitt oss5 ⭐ på Facebook
Fikk hjelp av meget flink Advokat Stian Jensen i sak med møbelforhandler. Utrolig pålitelig og profesjonell person som fikk forstått komplisert sak jeg hadde og fikk ordnet det i veldig kort tid. Anbefaler
Har hatt bistand fra advokat Andreas Ringstad ved 2 tilfeller. Kan anbefale han på det sterkeste, alltid meget godt forberedt, og man føler seg hørt og ivaretatt.
Takk til adv. Kjetil Lyngmyr for gode råd. Når hans navn ble nevnt som vår advokat, løste saken seg! Hjertlig takk!
Jeg er veldig fornøyd med hjelpen vi får fra Austin Lyngmyr. Kjetil responderer raskt, er løsningsorientert og gir verdifull hjelp når vi trenger det.
Tusen takk for alt av hjelp. Om noen jeg kjenner får problemer med bil er Kjetil Lyngmyr min første anbefaling. Fantastisk jobb har du gjort for oss.
Fikk meget god hjelp fra advokat Thor Gunnar Austin da jeg hadde problemer med en eiendomsmegler. Megleren ble dømt for uaktsomhet og brudd på lov om eiendomsmegling. Vil med dette absolutt berømme advokat Austin og Austin-Lyngmyr AS.
Advokat Thor Gunnar Austin er meget dyktig og kunnskapsrik.

Relaterte artikler

På utkikk etter mer informasjon? Les våre artikler om eiendomsrett.

Oppføring av ny bolig – bustadoppføringslova

Det er to hovedgrupper av forbrukeravtaler om ny bolig som er omfattet av bustadoppføringslova. Det er avtaler om oppføring av ny bolig og arbeid i

Erstatning for felling av trær på naboeiendommen

Mange opplever stadig oftere at naboen eller andre har tatt seg til rette med å felle trær ulovlig. Felling av trær på naboeiendommen uten samtykke

Avslag eierskifteforsikring – Protector/NCL

Veldig mange boliger har feil og mangler. Når private personer gjør sin kanskje viktigste investering blir det ofte noen hektiske budrunder. Mange selgere tegner eierskifteforsikring

image description

87+ Artikler

Problemer på jobb, hjemmebane eller med noe du har kjøpt? Hva vi kan hjelpe deg med?
Spør advokaten
Gratis og uforpliktende
NB! I en periode fremover tilbyr vi kun videomøter, av hensyn til smittevern under koronapandemien.