Kjøp av bolig er en av de viktigste investeringene vi som privatpersoner gjør. I mange tilfeller oppdager boligkjøperen feil og mangler ved boligen etter overtakelse. Feil og mangler kan være forsøkt tildekket. Noen er så grove at det kan betegnes som boligsvindel. Vår erfaring er at eierskifteselskapene avviser mange krav uten tilstrekkelig grunnlag. Om boligkjøper og selger ikke blir enige, har dere en boligtvist.

I eierskiftesaker går visse typer mangler ofte igjen

Lekkasjer, fuktskader, skadedyr, råteskader, feilkonstruksjoner, feil på elektrisk anlegg, manglende drenering, bruk av ufaglærte eller manglende opplysninger om offentlige vedtak og arealmangler. Når det er avvik fra det som er opplyst i salgsoppgaven herunder tilstandsrapporten og egenerklæringen, vil det ofte være en rekke mangelskrav som kan anføres.

Boligtvist

Det er viktig å reklamere skriftlig til boligselgerens forsikringsselskap snarest mulig etter at mangelen er oppdaget. I reklamasjonen må du opplyse om hva det reklameres over. Deretter vil eierskifteselskapet be om sakkyndig vurdering fra takstmann på hva det koster å utbedre mangelen. Om selskapet avviser kravet, har dere en boligtvist.

Prisavslag eller heving av boligkjøpet

Når det foreligger en mangel etter avhendingsloven har selger rett til å tilby utbedring. Utbedringen skal skje innen rimelig tid, og fristen løper for eierskifteselskapene fra reklamasjon er gitt. Om mangelen ikke utbedres, kan kjøper i praksis kreve prisavslag lik det utbedring koster. I noen tilfeller kan det bli aldersfradrag. Ved vesentlige mangler kan kjøper heve avtalen.

Eierskifteselskapene – bruker egne takstmenn

Protector Forsikring og Claims link bruker takstmenn som ofte går igjen. Vi som til daglig arbeider med eierskifteselskaper ser at mange av disse rapportene underdriver omfanget av manglene og behov for utbedring. Eierskifteselskapene gir også ofte boligkjøperen oppgaven med å dokumentere og underbygge sitt krav.

Det er viktig å ha en motvekt når eierskifteselskapene bruker egne takstmenn. Boligkjøpere må stå på for sine rettmessige krav. Boligadvokatene våre opplever ofte at sakene blir forsøkt trenert av eierskifteselskapene. Vi har spisskompetanse på avhendingsloven og kan bistå med advokathjelp.

Kjøpsforsikring og boligadvokat

Boligkjøpere har ofte tegnet kjøpsforsikring i for eksempel Help eller Legal 24. Selv om disse selskapene har egne advokater, har du rett til å velge advokat selv. Boligadvokatene hos oss bistår i slike saker.

Boligsalg

Har du solgt bolig uten eierskifteforsikring? Vi kan hjelpe deg om du har fått reklamasjon på boligen. Ta kontakt.

Finn ut om du har en sak – uforpliktende!

Er du usikker på hvorvidt du har en sak eller ikke? Eller om det lønner seg å involvere en advokat? Vi mener at alle skal ha mulighet til å ivareta sine rettigheter. Derfor har vi gjort det så enkelt som mulig å få råd i forbindelse med juridiske problemstillinger:

Hos oss får du uforpliktende førstevurdering, slik at du kan finne ut om du har en god sak før du velger å bruke en advokat.

I tillegg kan du få dekket utgifter til advokat gjennom forsikringen din, i saker tilknyttet eiendomsrett. Du trenger heller ikke legge ut for advokatutgiftene – vi finner ut om du har rett på fri rettshjelp og tar oss av alt papirarbeidet. Ofte dekker forsikringen hele 80% av utgiftene, og du betaler kun en egenandel på omlag 3000-4000 kr.

Om du har problemer tilknyttet kjøp eller salg av bolig, vil det dermed være både trygt og smart å ta kontakt med en av våre dyktige advokater.

Våre advokater

Møt våre spesialister innen eiendomsrett.

Thor
Gunnar Austin

Advokat/managing partner

Thor Gunnar er daglig leder og partner, og har i nærmere 20 år jobbet med spørsmål tilknyttet eiendomsrett.

Andreas
Holmsen-Ringstad

Advokat/assosiert partner

Andreas er assosiert partner i Austin Lyngmyr, med spisskompetanse i arbeidsrett og kontraktsrett, herunder bil og eiendom.

Fredrik
Aasen

Advokat - fagansvarlig fast eiendom

Fredrik er advokat med solid erfaring innen forbrukerjuss. Han jobber særlig med boligrett hos Austin Lyngmyr.

image description

19+ profesjonelle medarbeidere

Relaterte saker

Les om saker vi har hjulpet våre klienter med innen eiendomsrett.

Leietaker opplevde skjeggkre i boligen

Kort tid etter at vår klient hadde begynt å leie en bolig i Bergen oppdaget hun forekomster av sølv- og skjeggkre.

Boligkjøp med mugg i takkonstruksjonen

Etter at vår klient hadde kjøpt en del av en tomannsbolig ble det oppdaget mugg i takkonstruksjonen. Dette sto i strid med at boligen ble opplyst å ha en høy standard.

image description

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

image description

Vi brenner for fornøyde kunder

image description
Vi behandlet915 saker i 2019
image description
Våre klienter har gitt oss5 ⭐ på Facebook
Fikk hjelp av meget flink Advokat Stian Jensen i sak med møbelforhandler. Utrolig pålitelig og profesjonell person som fikk forstått komplisert sak jeg hadde og fikk ordnet det i veldig kort tid. Anbefaler
Har hatt bistand fra advokat Andreas Ringstad ved 2 tilfeller. Kan anbefale han på det sterkeste, alltid meget godt forberedt, og man føler seg hørt og ivaretatt.
Takk til adv. Kjetil Lyngmyr for gode råd. Når hans navn ble nevnt som vår advokat, løste saken seg! Hjertlig takk!
Jeg er veldig fornøyd med hjelpen vi får fra Austin Lyngmyr. Kjetil responderer raskt, er løsningsorientert og gir verdifull hjelp når vi trenger det.
Tusen takk for alt av hjelp. Om noen jeg kjenner får problemer med bil er Kjetil Lyngmyr min første anbefaling. Fantastisk jobb har du gjort for oss.
Fikk meget god hjelp fra advokat Thor Gunnar Austin da jeg hadde problemer med en eiendomsmegler. Megleren ble dømt for uaktsomhet og brudd på lov om eiendomsmegling. Vil med dette absolutt berømme advokat Austin og Austin-Lyngmyr AS.
Advokat Thor Gunnar Austin er meget dyktig og kunnskapsrik.
Problemer på jobb, hjemmebane eller med noe du har kjøpt? Hva vi kan hjelpe deg med?
Spør advokaten
Gratis og uforpliktende