Har du krav på erstatning, men er usikker på hvordan du skal gå frem? Eller har du kanskje fått avslag på forsikring, eller ønsker å klage på en forsikringssak?

Austin & Lyngmyr Advokatfirma har spesialister med særskilt kompetanse på erstatningsrett og forsikringsrett. Vi har blant annet advokater med lang fartstid hos forsikringsselskaper og med lang erfaring med forsikringssaker.

Lurer du på hva du kan ha krav på? Kontakt oss for uforpliktende vurdering av din sak her.

Krav på erstatning?

I norsk rett gjelder et prinsipp om at økonomisk tap skal erstattes av skadevolderen, så lenge det er sammenheng mellom skaden/tapet og handlingen som er utført av skadevolden. Forutsetningen er at det kan påvises et tap og at vedkommende har utvist tilstrekkelig skyld. Alternativt har man ofte rett på erstatning fra forsikringsselskap.

Det finnes en rekke lovfestede muligheter for erstatning fra skadevolder eller fra forsikring. Men hva gjør du om du får avslag?

Avslag på erstatning fra forsikring – advokatbistand

Både privatpersoner og bedrifter tegner forsikring for å overføre risikoen for et skadetilfelle til forsikringsselskapet mot at man betaler en premie. Forsikringen skal kompensere for det tap man lider ved at et bestemt skadetilfelle har oppstått. Når forsikringsselskapet gir avslag på erstatning fra forsikringen kan det derfor få alvorlige følger for forsikringstaker. Det kan imidlertid være vanskelig for en privatperson å vurdere om avslag fra forsikringen er riktig.

Har man fått avslag på erstatning er det derfor viktig å kontakte en advokat som kan gå gjennom avslagsgrunnen for å se om avslaget er korrekt. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende førstevurdering av saken eller uforpliktende telefonsamtale.

Bør jeg kontakte advokat ved avslag på forsikring?

Vår anbefaling er at du tar kontakt med advokat så snart som mulig. Forsikringsselskaper er representert ved juridiske saksbehandlere og advokater. Styrkeforholdet er derfor noen ganger ubalansert, og for å utjevne denne balansen kan det være betryggende med hjelp fra advokat.

En advokat som er spesialist på forsikringsrett vil raskt kunne avdekke om forsikringsselskapet har begått saksbehandlingsfeil eller foretatt beslutningen på et feilaktig grunnlag eller at beslutningen ikke har rettslig forankring i forsikringsvilkårene. Under tiden kan avslaget også være i strid med forsikringsavtaleloven.

Advokatkostnader ved avslag på forsikring

Advokatbistand ved avslag på forsikring trenger ikke nødvendigvis å være dyrt. Dersom du har innboforsikring har du som hovedregel rett til rettshjelpsdekning. Forsikringen kommer til anvendelse når det foreligger en «tvist» mellom deg og forsikringsselskapet. Når forsikringsselskapet har gitt avslag på forsikringen foreligger det en tvist iht. vilkårenes bestemmelser. Rettshjelpsdekningen dekker hele 80 % av dine advokatkostnader. Du betaler imidlertid en grunnegenandel på kr 3 000 –  4 000. Deretter betaler du kun 20 % av honoraret.

Finn ut om du har en sak – uforpliktende!

Er du usikker på hvorvidt du har en sak eller ikke? Eller om det lønner seg å involvere en advokat? Vi mener at alle skal ha mulighet til å ivareta sine rettigheter. Derfor har vi gjort det så enkelt som mulig å få råd i forbindelse med juridiske problemstillinger:

Hos oss får du uforpliktende førstevurdering, slik at du kan finne ut om du har en god sak før du velger å bruke en advokat.

Om du har behov for juridisk hjelp tilknyttet erstatning eller forsikring, vil det dermed være både trygt og smart å ta kontakt med en av våre dyktige advokater.

Våre advokater

Møt våre spesialister innen erstatning og forsikring.

Stian
S. Jensen

Advokat/Partner

Stian S. Jensen jobber mye med med flere problemstillinger knyttet til kjøp- og salg av bolig/ kjøretøy, nabokonflikter og generelt konflikter som kommer inn under forsikringsbransjens rettshjelpsdekning.

Farhad
Ahmed Khan

Senioradvokat

Farhad A. Khan har solid erfaring med bolig- og eiendomsrett, samt kjøp og pengekrav. Han har særlig kompetanse når det gjelder tvister ved kjøp og salg av bil, båt og MC.

Stine
Nytrø

Advokat/Fagansvarlig kjøpsrett

Nytrø har bred erfaring fra saker innen avtalerett, herunder reklamasjon på kjøp og salg mellom private og næringsdrivende, samt håndverkertjenester og angrerett.

Kristin
Skårset

Advokat

Advokat Kristin Skårset har bred erfaring innen kontrakts- og avtalerett, herunder særlig om kjøp og salg av bil, båt og MC.

Martin
Arntzen Olufsen

Advokatfullmektig

Advokatfullmektig Martin Arntzen Olufsen har bred erfaring fra eiendom og jobber primært med saker knyttet til fast eiendom.

image description

12+ profesjonelle medarbeidere

Relaterte saker

Les om saker vi har hjulpet våre klienter med innen erstatning og forsikring.

Styreleder måtte selv betale etter at firmaet gikk konkurs

Medhold i sak som gjaldt personlig styreansvar for tidligere daglig leder i et bilfirma.

Fullt medhold i trebåtsak

Båtkjøperen fikk et prisavslag og erstatning på 330.000 kroner + saksomkostninger.

image description

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

image description

Vi brenner for fornøyde kunder

image description
Vi behandlet915 saker i 2019
image description
Våre klienter har gitt oss5 ⭐ på Facebook
Fikk hjelp av meget flink Advokat Stian Jensen i sak med møbelforhandler. Utrolig pålitelig og profesjonell person som fikk forstått komplisert sak jeg hadde og fikk ordnet det i veldig kort tid. Anbefaler
Har hatt bistand fra advokat Andreas Ringstad ved 2 tilfeller. Kan anbefale han på det sterkeste, alltid meget godt forberedt, og man føler seg hørt og ivaretatt.
Takk til adv. Kjetil Lyngmyr for gode råd. Når hans navn ble nevnt som vår advokat, løste saken seg! Hjertlig takk!
Jeg er veldig fornøyd med hjelpen vi får fra Austin Lyngmyr. Kjetil responderer raskt, er løsningsorientert og gir verdifull hjelp når vi trenger det.
Tusen takk for alt av hjelp. Om noen jeg kjenner får problemer med bil er Kjetil Lyngmyr min første anbefaling. Fantastisk jobb har du gjort for oss.
Fikk meget god hjelp fra advokat Thor Gunnar Austin da jeg hadde problemer med en eiendomsmegler. Megleren ble dømt for uaktsomhet og brudd på lov om eiendomsmegling. Vil med dette absolutt berømme advokat Austin og Austin-Lyngmyr AS.
Advokat Thor Gunnar Austin er meget dyktig og kunnskapsrik.

Relaterte artikler

På utkikk etter mer informasjon? Les våre artikler om erstatning og forsikring.

Lisensforsikring – idrettsforsikring

Med lisensforsikring menes i denne sammenheng forsikringer man har gjennom diverse forbund som dekker skader ved utøvelsen av sporten/ idretten man driver med. Ta gjerne

Klage finansklagenemnda – forsikringsadvokat

Vurderer du en klage til finasklagenemnda og er usikker på hvordan du går frem eller hvordan du skal anlegge saken faktisk så vel som juridisk?

Avslag husforsikring – advokatbistand

Har du fått avslag under husforsikringen? Ta gjerne kontakt med vårt advokatfirma for en uforpliktende førstevurdering av saken eller uforpliktende telefonsamtale. Vi har advokater som
image description

100+ Artikler

Problemer på jobb, hjemmebane eller med noe du har kjøpt? Hva vi kan hjelpe deg med?
Spør advokaten
Gratis og uforpliktende
Kontaktskjema nede
Ved å sende inn skjemaet godtar du vår personvernerklæring