Advokatbistand ved oppsigelse kan være en nødvendighet for å oppnå en god løsning. Hva som er en god løsning vil variere fra sak til sak. Mange oppsigelsessaker løses med en sluttpakke/sluttavtale. Dette er normalt en god løsning for både arbeidsgiver og arbeidstaker. Noen ganger kan det være nødvendig med rettslig behandling. Da er en god prosessrisikovurdering viktig.

Advokatbistand ved oppsigelse for arbeidstaker

Vi tilbyr advokatbistand ved oppsigelse for arbeidstaker. Vi kan bistå på drøftelsesmøter og forhandlingsmøter. Vi er opptatt av å lytte og ha en tett dialog med klientene våre hele veien, slik at man trekker i samme retning og oppnår gode løsninger og resultater.

Advokatbistand ved oppsigelse for arbeidstaker vil normalt omfatte klientmøte(r), dialog med arbeidsgiver, lede forhandlinger på klients vegne, drøftelsesmøter, forhandlingsmøter og i noen tilfeller – rettslig behandling. Advokatbistand skal være en kvalitetssikring av prosessen. Arbeidstaker har sterke rettigheter i arbeidsmiljøloven, blant annet retten til å stå i stilling frem til en sak om oppsigelse er endelig avsluttet.

Advokatbistand ved oppsigelse for arbeidsgiver

Vi tilbyr advokatbistand ved oppsigelse for arbeidsgiver. Advokatbistand skal være en kvalitetssikring av prosessen og når man som arbeidsgiver innleder en prosess som skal føre til oppsigelse er det svært viktig at saksbehandlingsreglene som oppstilles i arbeidsmiljøloven følges.

Det kan bli svært kostbart om manglende saksbehandling påberopes fra arbeidstaker. Det kan medføre erstatningsansvar. I mange tilfeller vil advokatbistand ved oppsigelse for arbeidsgiver innebære å lede forhandlinger og vurdere prosessrisiko opp mot de mulige løsninger som kan inngås med arbeidstaker.

Finn ut om du har en sak – uforpliktende!

Er du usikker på hvorvidt du har en sak eller ikke? Eller om det lønner seg å involvere en advokat? Vi mener at alle skal ha mulighet til å ivareta sine rettigheter. Derfor har vi gjort det så enkelt som mulig å få råd i forbindelse med juridiske problemstillinger:

Hos oss får du uforpliktende førstevurdering, slik at du kan finne ut om du har en god sak før du velger å bruke en advokat. Vi gir alltid oppriktige vurderinger; er det ikke en sak hvor advokatbistand vil kunne lønne seg, så sier vi det. Advokatbistand ved oppsigelse kan være en vanskelig avgjørelse, fordi det står mye på spill og man har kanskje aldri vært involvert i en slik prosess tidligere. Da kan det ihvertfall være fornuftig å ta kontakt med advokat for å få en vurdering av saken. Deretter tar man en avgjørelse på om man ønsker advokatbistand eller ikke.

Bekymret for dyr advokatregning? Vi sjekker om du har rett på fri rettshjelp  eller om du får dekket utgifter til advokat, og tar oss av alt papirarbeidet. Du betaler kun en egenandel. I saker tilknyttet oppsigelse eller avskjed, er det ofte arbeidsgiver som tar regningen. Dermed har du god sjanse for å få dekket utgiftene til advokat.

Om du har problemer på jobb, vil det dermed være både trygt og smart å ta kontakt med en av våre dyktige advokater.

Våre advokater

Møt våre spesialister innen arbeidsrett.

Stine
Nytrø

Advokat/Fagansvarlig kjøpsrett

Nytrø har bred erfaring fra saker innen avtalerett, herunder reklamasjon på kjøp og salg mellom private og næringsdrivende, samt håndverkertjenester og angrerett.

Kristin
Skårset

Advokat

Advokat Kristin Skårset har bred erfaring innen kontrakts- og avtalerett, herunder særlig om kjøp og salg av bil, båt og MC.

image description

12+ profesjonelle medarbeidere

Relaterte saker

Les om saker vi har hjulpet våre klienter med innen arbeidsrett.

Arbeidstaker ble sagt opp for mistanke om alkoholmisbruk

Arbeidstakeren ble innkalt til drøftelsesmøte fordi arbeidsgiver mistenkte at han drakk på jobb

image description

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

image description

Vi brenner for fornøyde kunder

image description
Vi behandlet915 saker i 2019
image description
Våre klienter har gitt oss5 ⭐ på Facebook
Fikk hjelp av meget flink Advokat Stian Jensen i sak med møbelforhandler. Utrolig pålitelig og profesjonell person som fikk forstått komplisert sak jeg hadde og fikk ordnet det i veldig kort tid. Anbefaler
Har hatt bistand fra advokat Andreas Ringstad ved 2 tilfeller. Kan anbefale han på det sterkeste, alltid meget godt forberedt, og man føler seg hørt og ivaretatt.
Takk til adv. Kjetil Lyngmyr for gode råd. Når hans navn ble nevnt som vår advokat, løste saken seg! Hjertlig takk!
Jeg er veldig fornøyd med hjelpen vi får fra Austin Lyngmyr. Kjetil responderer raskt, er løsningsorientert og gir verdifull hjelp når vi trenger det.
Tusen takk for alt av hjelp. Om noen jeg kjenner får problemer med bil er Kjetil Lyngmyr min første anbefaling. Fantastisk jobb har du gjort for oss.
Fikk meget god hjelp fra advokat Thor Gunnar Austin da jeg hadde problemer med en eiendomsmegler. Megleren ble dømt for uaktsomhet og brudd på lov om eiendomsmegling. Vil med dette absolutt berømme advokat Austin og Austin-Lyngmyr AS.
Advokat Thor Gunnar Austin er meget dyktig og kunnskapsrik.

Relaterte artikler

På utkikk etter mer informasjon? Les våre artikler om arbeidsrett.

Innkalt til drøftelsesmøte – hva nå?

Er du innkalt til drøftelsesmøte og lurer på hvordan du skal gå frem? Innkallelse til drøftelsesmøte er en alvorlig sak og det er viktig å forberede seg godt til møtet.

Oppsigelse uten grunn

Det er strenge regler rundt fremgangsmåte og begrunnelse for oppsigelse på jobb

Drøftelsesmøte når arbeidstakeren er sykemeldt

Arbeidstakere har et særlig stillingsvern ved sykdom – men vernet er ikke absolutt. Før arbeidsgiver sier opp en ansatt må det drøftes med arbeidstaker.

image description

100+ Artikler

Problemer på jobb, hjemmebane eller med noe du har kjøpt? Hva vi kan hjelpe deg med?
Spør advokaten
Gratis og uforpliktende
Kontaktskjema nede
Ved å sende inn skjemaet godtar du vår personvernerklæring